Skip to main content

Osteopathie voor pijn in de onderrug - Allie De Klerk

Osteopathie in Apeldoorn richt zich op de diagnose en behandeling van medische aandoeningen die het functioneren en de structuur van het hele lichaam beïnvloeden. Het belangrijkste idee erachter is dat het welzijn en de gezondheid afhangen van de spieren, botten. Bindweefsels en ligamenten werken allemaal soepel samen. Rugpijn is een van de meest voorkomende aandoeningen waarvoor mensen de hulp van een osteopaat zoeken. Ze gebruiken handmatige technieken zoals manipulatie en massage om de pijn te verminderen en te voorkomen dat deze terugkomt.

Waarom moet je naar een osteopaat voor rugpijn?

Als iemand lijdt aan lage rugpijn, die geen tekenen van verbetering vertoont, moet hij een osteopaat raadplegen. Het kan nuttig zijn om een ​​manuele therapie te proberen. De therapie zal effectief zijn voor eventuele rugpijn, of het nu om een ​​korte of lange termijn gaat. Het is ook nuttig in het geval van ischias, die achteraf pijn aan de benen veroorzaakt. De manuele technieken die in de osteopathie worden gebruikt om de rugspin te verbeteren en te verlichten, zullen positieve effecten hebben als ze correct en consistent worden uitgevoerd. De resultaten zullen lang genoeg duren, zodat de patiënt zijn gezonde leven kan voortzetten.

Osteopathietechnieken

De osteopaten in Apeldoorn gebruiken handmatige technieken en proberen de pijn te beheersen. De osteopathietechnieken zijn bedoeld om de spierspanning te verlichten en de beweging in de gewrichten te vergroten. Enkele van de belangrijkste technieken die de osteopaten gebruiken zijn-
  • Massage: druk wordt direct uitgeoefend op de zachte weefsels van de rug. Deze techniek heeft tot doel de spanning aan het einde te verminderen en de patiënt van de pijn te verlichten.
  • Manipulatie: een snelle duwwerking wordt op een bepaald punt op de wervelkolom met behulp van de handen gebruikt. Er kan een duidelijk "popgeluid" klinken wanneer de manipulatie wordt uitgevoerd.
  • Spierenergietechniek: bij deze techniek zullen de osteopaten kracht uitoefenen en de patiënten vragen terug te drukken tegen de toegepaste kracht. Deze tegenkracht vergroot het bewegingsbereik in en rond het aangetaste gewricht.
  • Functionele techniek: bij deze techniek worden de gewrichten door de osteopaten voorzichtig in positie gebracht. De pijn en spanning zullen geleidelijk worden verminderd terwijl ze terug in hun oorspronkelijke positie worden gebracht.
  • Tegenbelasting: de eerste stap is de osteopaat die de patiënt langzaam in een positie brengt die de minste pijn zou veroorzaken. De gevoelige punten op de onderrug worden bewaakt terwijl de patiënt in deze positie wordt gebracht.
  • Myofasciale afgifte therapie: het is een zeer ontspannende en diepe massagetechniek. De osteopaat wil met deze techniek de spanning en spanning in de spieren loslaten.
  • Lymfatische pomptechniek: deze technieken helpen bij de beweging van vloeistoffen rond het lichaam, lymfe genoemd. Het beoogt eventuele blokkades te verminderen. Het is gebaseerd op de theorie dat ophoping van lymfe in elk deel van het lichaam gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
  • De osteopaten kunnen ook adviseren over een verbeterde houding en soorten oefeningen die thuis moeten worden gedaan om rugpijn te verlichten.

Wat te verwachten na osteopathie?

Een paar dagen na de behandeling kan er een gevoel van pijn zijn. Het duurt maar een paar dagen. Maar de osteopaat kan worden gecontacteerd als de aandoening aanhoudt. Manuele therapieën vormen slechts een fractie van de behandeling die door de osteopaten wordt uitgevoerd. De rest hangt af van het volgen van het apparaat van de osteopaten om de juiste houding en oefeningen te behouden, samen met specifieke veranderingen in levensstijl. Dit biedt de patiënten de beste kans om snel te herstellen en de terugkeer van rugpijn in de toekomst te stoppen.

Osteopathie in Apeldoorn streeft ernaar om op natuurlijke wijze te werken met het gebruik van minimale medicijnen. De langdurige afhankelijkheid van medicijnen kan leiden tot ernstige schade aan de organen en heeft ook veel psychologische effecten. Dus osteopathie is het proberen waard.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe Werkt Osteopathie - Alles Wat u Moet Weten | Apeldoorn

Osteopathie is ook bekend als osteopathische manipulatieve therapie of osteopathische manipulatieve geneeskunde. Het is een soort alternatief medicijn dat zich concentreert op myofasciale afgifte, handmatige aanpassingen en andere fysieke manipulatie of botten en spierweefsel. Osteopaten zijn beoefenaars of osteopathie. Een osteopaat is ook een geallieerde gezondheidswerker die gespecialiseerd is in de behandeling van het bewegingsapparaat. Het principe van dit soort therapie is dat het lichaam de kans moet krijgen om zichzelf te genezen met de hulp of specifieke handmatige en massagetechnieken. De juiste combinatie van deze technieken leidt tot manipulatie van pezen, ligamenten, gewrichten en spieren die op hun beurt helpen om het lichaam terug te brengen naar een meer samenhangend werkend systeem. Osteopathie in Apeldoorn is steeds populairder geworden vanwege de efficiëntie en het gemak van behandelingsfaciliteiten. Het overleg- De osteopaten in Apeldoorn bestuderen eer

Osteopathische Geneeskunde bij Pijnbestrijding | Osteopaat De Klerk

Osteopathie werkt volgens het principe van zelfherstel, zelfbehoud en zelfregulerende activiteiten van het lichaam. Het combineert moderne medische praktijken en medicijnen, samen met de nadruk op het benutten van de eenheid van het lichaam om zichzelf te genezen. De osteopathische artsen (OD) oefenen de volledige lichaamsfunctionaliteit tot gezondheidszorg. Osteopathische geneesmiddelen richten zich niet alleen op de behandeling van de symptomen, maar overwegen ook hoe de verschillende delen van het lichaam, zoals botten, spieren, organen en zenuwen, verband houden en bijdragen aan de tekenen. Het geneesmiddel wordt alleen gebruikt nadat is vastgesteld hoe het ene deel het andere deel van het lichaam beïnvloedt en wat de beste en effectieve manier kan zijn om de disfunctie te stabiliseren. De OD vraagt ​​zelfs naar de levensstijl, eetgewoonten, slaappatronen om het medicijn uiteindelijk voor te schrijven. Het Osteopaat in Apeldoorn zoals Allie De Klerk bieden dergelijke diensten.